La Ciotola

Pasta Italiana

CATERINGMENY

ANTIPASTI

Vitello Tonnato
Tunna skivor av kalvkött med tonfisksås från Piemonte (serveras kall)


Carpaccio di Bresaola con rucola & parmigiano
Torkat nötkött med parmesan, rucola & rostade pinjenötter


Crudo di Parma al grissino
Parmaskinka på grissini


Bis di salami
Två sorter italiensk salami, t.ex Spianata Calabrese (stark), Salame Felino


Olive Saltate
Stekta oliver med vitlök, chili & oregano


Caprino alle Olive

Färsk getost med oliver

Bruschetta

Rostat lantbröd med vitlök & marinerade tomater


Mozzarella con gamberi & pesto
Rostat lantbröd med mozzarella, tomat, vitlök & chili marinerade räkor, pesto


Gamberi in salsa Aurora
Räkcocktail 


OSTAR

Taleggio - halvmjuk kittost gjord på komjölk

Gorgonzola – grönmögelost

Pecorino Toscano – lagrad fårost från Toscana

Grana Padano – lagrad hårdost gjord på komjölk

 


PASTARÄTTER

Spaghetti alle Olive
svarta oliver i tomatsås med vitlök, chili, persilja & basilika


Spaghetti all´ Amatriciana

en underbar sås från Rom och dess landskap Lazio, med stekfläsk i tomatsås, vitt vin 

chili & pecorino ost


Pasta al Ragú alla Potentina
ett typiskt recept från Basilicata i södra Italien, fläskfilé fylld med bacon, pecorino, vitlök, persilja & chili i tomatsås


Penne all´ Arrabbiata
ett typiskt recept från Lazio med vitlök, bacon, tomat, chili, persilja & pecorino


Pasta al Ragú
köttfärssås som vi tillagar enligt norditalienska traditioner och serverar med riven grana padano


Pasta al pesto Genovese
den gröna såsen från Ligurien med basilika, pinjenötter, vitlök & riven ost


Lasagne
en klassiker från Emilia-Romagna, med vår goda Ragú, bechamelsås & riven grana padano


Carbonara
från skogsväktarna i Lazio till våra tallrikar med bacon, ägg, svartpeppar & riven pecorino


Pasta alla Calabrese
från Kalabriens berg i söder kommer denna mix av smaker från stark salami, pinjenötter, köttfärs, soltorkade tomater och russin med riven pecorino


Lasagne Vegetariane
vegetarisk lasagne med pesto, zucchini & grana padano



Spaghetti alla Puttanesca
från Neapel med svarta oliver, kapris, sardeller, vitlök och chili i tomatsås


Pasta al Ragú Napoletano
köttfärssås med örtlagrad ister, lök och köttfärs i tomatsås med riven pecorino


Spaghetti al Tonno
med tonfisk i tomatsås med vitlök och peppar


Pasta al Gorgonzola
med pasta eller gnocchi blir den smälta gorgonzola och riven grana padano en smak från norra Italien


Spaghetti allo scoglio
med räkor, musslor och bläckfisk, persilja, vitlök och lite chili som ger smak från södra Italien


Fusilli alla Vesuviana
en klassiker från Neapels kök, smält mozzarella i tomatsås med oregano & riven pecorino


Pasta al Salame Calarese
mycket stark salami från Kalabrien med fänkålsfrön i tomatsås och riven pecorino


Pasta ai Quattro Formaggi
krämig ostsås med taleggio, gorgonzola, pecorino och grana padano


Pasta al Salmone
rökt lax i tomat & gräddsås med persilja


Pasta estiva,
olivolja och vitlöksmarinerade tomater, mozzarella och riven pecorino/parmesan

(serveras kall)


Riso in insalata
sallad med ris, ägg, inlagda grönsaker, salami och ost
(serveras kall)


VARMRÄTTER

Melanzane alla parmigiana
gratinerade aubergine med tomatsås, parmesan och basilika


Zucchine gratinate
gratinerade zucchini


Mundeghili (polpette alla milanese)
milanesiska köttbullar med parmesanost, persilja och vitlök


DESSERT

Tiramisu med kaffe eller jordgubbar


Panna cotta


Apfelstrudel


Italiensk glassdessert

- Tartufo classico (choklad)
- Tartufo limoncello (citron)
- Tartufo al caffe (kaffe)
- Tartufo bianco (mocca)

- Tartufo nocciola (hasselnöt)


Italienska Chokladpraliner