CATERINGMENY

ANTIPASTI

Vitello Tonnato

Tunna skivor av kalvkött med tonfisksås från Piemonte (serveras kall)


Carpaccio di Bresaola con rucola & parmigiano

Torkat nötkött med parmesan, rucola & rostade pinjenötter


Crudo di Parma al grissino

Parmaskinka på grissini


Bis di salami

Två sorter italiensk salami, t.ex Spianata Calabrese (stark), Salame Felino


Olive Saltate

Stekta oliver med vitlök, chili & oregano


Caprino alle Olive

Färsk getost med oliver


Bruschetta

Rostat lantbröd med vitlök & marinerade tomater


Mozzarella con gamberi & pesto

Rostat lantbröd med mozzarella, tomat, vitlök & chili marinerade räkor, pesto


Gamberi in salsa Aurora

Räkcocktail


OSTAR

Taleggio - halvmjuk kittost gjord på komjölk

Gorgonzola – grönmögelost

Pecorino Toscano – lagrad fårost från Toscana

Grana Padano – lagrad hårdost gjord på komjölk


PASTARÄTTER

Spaghetti alle Olive

svarta oliver i tomatsås med vitlök, chili, persilja & basilika


Spaghetti all´ Amatriciana

en underbar sås från Rom och dess landskap Lazio, med stekfläsk i tomatsås, vitt vin

chili & pecorino ost


Pasta al Ragú alla Potentina

ett typiskt recept från Basilicata i södra Italien, fläskfilé fylld med bacon, pecorino, vitlök, persilja & chili i tomatsås


Penne all´ Arrabbiata

ett typiskt recept från Lazio med vitlök, bacon, tomat, chili, persilja & pecorino


Pasta al Ragú

köttfärssås som vi tillagar enligt norditalienska traditioner och serverar med riven grana padano


Pasta al pesto Genovese

den gröna såsen från Ligurien med basilika, pinjenötter, vitlök & riven ost


Lasagne

en klassiker från Emilia-Romagna, med vår goda Ragú, bechamelsås & riven grana padano


Carbonara

från skogsväktarna i Lazio till våra tallrikar med bacon, ägg, svartpeppar & riven pecorino


Pasta alla Calabrese

från Kalabriens berg i söder kommer denna mix av smaker från stark salami, pinjenötter, köttfärs, soltorkade tomater och russin 

med riven pecorino


Lasagne Vegetariane

vegetarisk lasagne med pesto, zucchini & grana padano


Spaghetti alla Puttanesca

från Neapel med svarta oliver, kapris, sardeller, vitlök och chili i tomatsås


Pasta al Ragú Napoletano

köttfärssås med örtlagrad ister, lök och köttfärs i tomatsås med riven pecorino


Spaghetti al Tonno

med tonfisk i tomatsås med vitlök och peppar


Pasta al Gorgonzola

med pasta eller gnocchi blir den smälta gorgonzola och riven grana padano en smak från norra Italien


Spaghetti allo scoglio

med räkor, musslor och bläckfisk, persilja, vitlök och lite chili som ger smak från södra Italien


Fusilli alla Vesuviana

en klassiker från Neapels kök, smält mozzarella i tomatsås med oregano & riven pecorino


Pasta al Salame Calarese

mycket stark salami från Kalabrien med fänkålsfrön i tomatsås och riven pecorino


Pasta ai Quattro Formaggi

krämig ostsås med taleggio, gorgonzola, pecorino och grana padano


Pasta al Salmone

rökt lax i tomat & gräddsås med persilja


Pasta estiva,

olivolja och vitlöksmarinerade tomater, mozzarella och riven pecorino/parmesan

(serveras kall)


Riso in insalata

sallad med ris, ägg, inlagda grönsaker, salami och ost

(serveras kall)


VARMRÄTTER

Melanzane alla parmigiana

gratinerade aubergine med tomatsås, parmesan och basilika

Zucchine gratinate

gratinerade zucchini

Mundeghili (polpette alla milanese)

milanesiska köttbullar med parmesanost, persilja och vitlök


DESSERT


Tiramisu med kaffe eller jordgubbar


Panna cotta


Apfelstrudel


Italiensk glassdessert

- Tartufo classico (choklad)

- Tartufo limoncello (citron)

- Tartufo al caffe (kaffe)

- Tartufo bianco (mocca)

- Tartufo nocciola (hasselnöt)


Italienska Chokladpraliner