top of page

CATERINGMENY

 

ANTIPASTI:

​

Kött:

Vitello Tonnato
Tunna skivor av kalvkött med tonfisksås från Piemonte (serveras kall)

 

Carpaccio di Bresaola con rucola & parmigiano
Torkat nötkött med parmesan, rucola & rostade pinjenötter

 

Crudo di Parma al grissino
Parmaskinka på grissini

 

Bis di salami
Två sorter italiensk salami, t.ex Spianata Calabrese (stark), Salame Felino

​

Gamberi in salsa Aurora

Räkcocktail

​

Vegetarisk:

Olive Saltate
Stekta oliver med vitlök, chili & oregano

 

Caprino alle Olive
Färsk getost med oliver

 

Bruschetta
Rostat lantbröd med vitlök & marinerade tomater

 

Mozzarella con gamberi & pesto
Rostat lantbröd med mozzarella, tomat, vitlök & chili marinerade räkor, pesto

​


OSTAR:

​

Taleggio - halvmjuk kittost gjord på komjölk

 

Gorgonzola – grönmögelost

 

Pecorino Toscano – lagrad fårost från Toscana

 

Grana Padano – lagrad hårdost gjord på komjölk

​

PASTARÄTTER

​

Kött:

Spaghetti all´ Amatriciana

En underbar sås från Rom och dess landskap Lazio, med stekfläsk i tomatsås, vitt vinchili & pecorino ost

​

Pasta al Ragú alla Potentina

Ett typiskt recept från Basilicata i södra Italien, fläskfilé fylld med bacon, pecorino, vitlök, persilja & chili i tomatsås

 

Penne all´ Arrabbiata

Ett typiskt recept från Lazio med vitlök, bacon, tomat, chili, persilja & pecorino

 

Pasta al Ragú
Köttfärssås som vi tillagar enligt norditalienska traditioner och serverar med riven grana padano

​

Lasagne

En klassiker från Emilia-Romagna, med vår goda Ragú, bechamelsås & riven grana padano

​

Pasta alla Carbonara

Från skogsväktarna i Lazio till våra tallrikar med bacon, ägg, svartpeppar & riven pecorino

​

Pasta alla Calabrese

Från Kalabriens berg i söder kommer denna mix av smaker från stark salami, pinjenötter, köttfärs, soltorkade tomater och russin med riven pecorino

​

Spaghetti alla Puttanesca

Från Neapel med svarta oliver, kapris, sardeller, vitlök och chili i tomatsås

​

Pasta al Ragú Napoletano

Köttfärssås med örtlagrad ister, lök och köttfärs i tomatsås med riven pecorino

 

Spaghetti al Tonno

Tonfisk i tomatsås med vitlök och peppar

​

Spaghetti allo Scoglio

Räkor, musslor och bläckfisk, persilja, vitlök och lite chili som ger smak från södra Italien

​

Pasta al Salame Calarese

Mycket stark salami från Kalabrien med fänkålsfrön i tomatsås och riven pecorino

​

Pasta al Salmone

Rökt lax i tomat & gräddsås med persilja

 

Vegetarisk:

Spaghetti alle Olive
Svarta oliver i tomatsås med vitlök, chili, persilja & basilika

 

Pasta al pesto Genovese
Den gröna såsen från Ligurien med basilika, pinjenötter, vitlök & riven ost

​

Lasagne Vegetariane
vegetarisk lasagne med pesto, zucchini & grana padano

​

Pasta al Gorgonzola
Pasta eller gnocchi blir den smälta gorgonzola och riven grana padano en smak från norra Italien

​

Pasta alla Vesuviana
En klassiker från Neapels kök, smält mozzarella i tomatsås med oregano & riven pecorino

​

Pasta ai Quattro Formaggi
Krämig ostsås med taleggio, gorgonzola, pecorino och grana padano

​

Pasta estiva,
Olivolja och vitlöksmarinerade tomater, mozzarella och riven pecorino/parmesan
(serveras kall)

 

Riso in insalata
Sallad med ris, ägg, inlagda grönsaker, salami och ost
(serveras kall)

 

VARMRÄTTER:

​

Mundeghili (polpette alla milanese)

milanesiska köttbullar med parmesanost, persilja och vitlök

​

Vegetarisk:

Melanzane alla parmigiana
gratinerade aubergine med tomatsås, parmesan och basilika

 

Zucchine gratinate 
gratinerade zucchini

​

​

DESSERT:

​

Tiramisu med kaffe eller jordgubbar

 

Panna cotta

 

Apfelstrudel

 

Italiensk glassdessert
- Tartufo classico (choklad)
- Tartufo limoncello (citron)
- Tartufo al pistacchio (pistasch)
- Tartufo alla nocciola (hasselnöt)

 

Italienska Chokladtryffel
 

bottom of page