2009
CATERINGMENY
ANTIPASTI:
​
Kött:
Vitello Tonnato
Tunna skivor av kalvkött med tonfisksås från Piemonte (serveras kall)
Carpaccio di Bresaola con rucola & parmigiano
Torkat nötkött med parmesan, rucola & rostade pinjenötter
Crudo di Parma al grissino
Parmaskinka på grissini
Bis di salami
Två sorter italiensk salami, t.ex Spianata Calabrese (stark), Salame Felino
​
Gamberi in salsa Aurora
Räkcocktail
​
Vegetarisk:
Olive Saltate
Stekta oliver med vitlök, chili & oregano
Caprino alle Olive
Färsk getost med oliver
Bruschetta
Rostat lantbröd med vitlök & marinerade tomater
Mozzarella con gamberi & pesto
Rostat lantbröd med mozzarella, tomat, vitlök & chili marinerade räkor, pesto
​
OSTAR:
​
Taleggio - halvmjuk kittost gjord på komjölk
Gorgonzola – grönmögelost
Pecorino Toscano – lagrad fårost från Toscana
Grana Padano – lagrad hårdost gjord på komjölk
​
PASTARÄTTER
​
Kött:
Spaghetti all´ Amatriciana
En underbar sås från Rom och dess landskap Lazio, med stekfläsk i tomatsås, vitt vinchili & pecorino ost
​
Pasta al Ragú alla Potentina
Ett typiskt recept från Basilicata i södra Italien, fläskfilé fylld med bacon, pecorino, vitlök, persilja & chili i tomatsås
Penne all´ Arrabbiata
Ett typiskt recept från Lazio med vitlök, bacon, tomat, chili, persilja & pecorino
Pasta al Ragú
Köttfärssås som vi tillagar enligt norditalienska traditioner och serverar med riven grana padano
​
Lasagne
En klassiker från Emilia-Romagna, med vår goda Ragú, bechamelsås & riven grana padano
​
Pasta alla Carbonara
Från skogsväktarna i Lazio till våra tallrikar med bacon, ägg, svartpeppar & riven pecorino
​
Pasta alla Calabrese
Från Kalabriens berg i söder kommer denna mix av smaker från stark salami, pinjenötter, köttfärs, soltorkade tomater och russin med riven pecorino
​
Spaghetti alla Puttanesca
Från Neapel med svarta oliver, kapris, sardeller, vitlök och chili i tomatsås
​
Pasta al Ragú Napoletano
Köttfärssås med örtlagrad ister, lök och köttfärs i tomatsås med riven pecorino
Spaghetti al Tonno
Tonfisk i tomatsås med vitlök och peppar
​
Spaghetti allo Scoglio
Räkor, musslor och bläckfisk, persilja, vitlök och lite chili som ger smak från södra Italien
​
Pasta al Salame Calarese
Mycket stark salami från Kalabrien med fänkålsfrön i tomatsås och riven pecorino
​
Pasta al Salmone
Rökt lax i tomat & gräddsås med persilja
Vegetarisk:
Spaghetti alle Olive
Svarta oliver i tomatsås med vitlök, chili, persilja & basilika
Pasta al pesto Genovese
Den gröna såsen från Ligurien med basilika, pinjenötter, vitlök & riven ost
​
Lasagne Vegetariane
vegetarisk lasagne med pesto, zucchini & grana padano
​
Pasta al Gorgonzola
Pasta eller gnocchi blir den smälta gorgonzola och riven grana padano en smak från norra Italien
​
Pasta alla Vesuviana
En klassiker från Neapels kök, smält mozzarella i tomatsås med oregano & riven pecorino
​
Pasta ai Quattro Formaggi
Krämig ostsås med taleggio, gorgonzola, pecorino och grana padano
​
Pasta estiva,
Olivolja och vitlöksmarinerade tomater, mozzarella och riven pecorino/parmesan
(serveras kall)
Riso in insalata
Sallad med ris, ägg, inlagda grönsaker, salami och ost
(serveras kall)
VARMRÄTTER:
​
Mundeghili (polpette alla milanese)
milanesiska köttbullar med parmesanost, persilja och vitlök
​
Vegetarisk:
Melanzane alla parmigiana
gratinerade aubergine med tomatsås, parmesan och basilika
Zucchine gratinate
gratinerade zucchini
​
​
DESSERT:
​
Tiramisu med kaffe eller jordgubbar
Panna cotta
Apfelstrudel
Italiensk glassdessert
- Tartufo classico (choklad)
- Tartufo limoncello (citron)
- Tartufo al pistacchio (pistasch)
- Tartufo alla nocciola (hasselnöt)
Italienska Chokladtryffel